Eindtijd Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 26 september 2024

27 september 2024

Het is oorlog!

Het spijt me dat ik (Amir) mijn nieuwsbrief niet kan beginnen zoals ik gewoonlijk doe, maar met oorlog in het zuiden, oorlog op de Westelijke Jordaanoever en nu een grootschalige oorlog in het noorden, is er geen fysieke shalom in Israël. Maandag lanceerde het Israëlische leger (IDF) Operatie Northern Arrows, gericht op het doorbreken van de kern van de terroristische organisatie Hezbollah in Libanon en het openen van de deur voor de terugkeer van 800.000 noordelijke Israëliërs naar hun huizen. Ze waren gedwongen te vluchten nadat de vijandelijkheden in het zuiden met Hamas in Gaza waren begonnen na het bloedbad van 7 oktober. Hezbollah had gedacht dat ze hun terroristische broeders een boost zouden geven door duizenden raketten af ​​te vuren over de noordgrens van Israël, waardoor Israëliërs in het gebied naar het zuiden zouden vluchten. Dit zijn ze in de maanden daarna blijven doen.

Al bijna twintig jaar bereidt Hezbollah zich voor op een grote aanval op Israël. Ze hoefden alleen maar te wachten tot ze sterk genoeg waren, Israël zwak genoeg, en hun Iraanse meesters hen groen licht gaven. In die lange periode heeft Hezbollah zich als mollen in de Libanese infrastructuur gegraven.

  • Ze bouwden bunkers en tunnels.
  • Ze richtten wapenopslagplaatsen en lanceerplaatsen op.
  • Ze infiltreerden in de Libanese samenleving en veranderden feitelijk heel Zuid-Libanon in één groot menselijk schild.
  • Ze bereikten hun doelen en raakten volledig verankerd in de steden, dorpen en velden.

Toen ontstond er een plan. Iran zou de Houthi’s, Hezbollah, Hamas en hun andere proxy-milities verenigen in één gecoördineerde aanval op Israël die het gehate Joodse land zou decimeren. Het was een goede strategie en zou Israël grote pijn hebben bezorgd.

Maar het is nooit gebeurd, omdat Hamas onrustig werd en besloot alles vroeg te lanceren, waarbij ze 7 oktober 2023 als hun startdag kozen. De rest van de terroristische organisaties werd volledig overrompeld. Waarom zou Hamas zo’n roekeloze, voorbarige actie ondernemen? Ik geloof dat dit deels te wijten is aan goddelijke tussenkomst en deels aan het feit dat Hamas nooit de helderste lamp in de terroristische kroonluchter is geweest.

Toen Israël zijn zinnen op Gaza zette, wist Hezbollah dat er voor hen een klok begon te tikken. Het was duidelijk dat het Israëlische volk er genoeg van had. Ze waren klaar met de dreigingen uit het noorden en het zuiden. In het begin van de oorlog kwam de existentiële dreiging uit het zuiden. Maar het hoofd van Hezbollah, Hassan Nasrallah, en al zijn handlangers wisten dat als de Joden klaar waren in Gaza, ze hun doelwitten naar het noorden zouden richten.

De terroristen in Libanon probeerden zich voor te bereiden, terwijl ze een gestaag spervuur ​​van raketten over de grens afvuurden om Israël ervan te weerhouden hun kant op te komen. Helaas voor Hezbollah was hun harde werk van de afgelopen twintig jaar geen partij voor de technologische vooruitgang van Israël op militair gebied. De terroristen probeerden hun wapens te verbergen. Israël beschikt echter over 3D-modellen van elk gebouw in Libanon, en zij weten waar de slechte dingen zich schuilhouden

Dat is waar we ons nu midden in Operatie Northern Arrows bevinden. Enkele dagen voordat de operatie daadwerkelijk begon, viel Israël Beiroet aan met een gerichte actie waarbij alle commandanten van de Radwan Force van Hezbollah werden uitgeschakeld, inclusief Ibrahim Aqil die Fuad Shukr had vervangen als de militaire leider van de terroristische organisatie.

Ze hadden zich onverstandig verzameld in een ondergronds appartement om een ​​strategie van het type 7 oktober te bedenken, toen een enorme explosie een einde maakte aan hun plannen en hun leven. De militaire benen werden plotseling onder Nasrallah vandaan geslagen.

Vervolgens waarschuwde de IDF de bevolking van Zuid-Libanon om te vluchten, en veel mensen luisterden. Ruim een ​​half miljoen mensen vluchtten, ofwel verder naar het noorden in het land, ofwel oostwaarts richting Syrië. Nadat er voldoende tijd was gegeven om te ontsnappen, begon de luchtaanval op maandag. En het was verwoestend. Als je de details van de acties in het noorden wilt volgen, maar ook op de Westelijke Jordaanoever, Gaza en de rest van het Midden-Oosten, volg mij dan op mijn Telegram-kanaal. Je weet dat het van mij is, want ik ben onlangs geverifieerd. Zorg er dus voor dat u naar het vinkje zoekt.

Er wordt geschat dat al op de eerste dag van de aanvallen meer dan vijftig procent van Hezbollahs wapentuig werd vernietigd. Onmiddellijk begonnen mensen te klagen dat de IDF zich op de huizen van mensen richtte. Als je echter de video’s bekijkt van de huizen die worden getroffen, zie je meerdere secundaire explosies terwijl de munitie ontploft. In sommige gevallen zie je zelfs dwalende raketten schieten en zich in heuvels of open velden storten. In Zuid-Libanon wordt naar schatting in twee op de drie huizen een of andere vorm van Hezbollah-munitie opgeslagen. Het is niet zo dat deze arme mensen wapens in hun huizen wilden opbergen. Het is precies wat er gebeurt als de bandidos de stad binnenrijden en de baas worden.

In de daaropvolgende dagen zijn meer dan 3000 doelen getroffen. Zullen luchtaanvallen voldoende zijn om de rug van Hezbollah te breken? Helaas zal dat waarschijnlijk niet gebeuren. Dat is de reden waarom de IDF zich voorbereidt op een grondmanoeuvre naar Zuid-Libanon, die misschien al begonnen zou zijn tegen de tijd dat u dit leest. Hoewel het leger vertrouwen heeft in het succes in Libanon en optimistisch is over een kort tijdschema, bereiden ze zich nog steeds voor op wat weer een langdurige strijd zou kunnen worden, zoals die in Gaza.

Ondanks al het succes dat de IDF boekt, geeft Hezbollah niet op. Er zijn vanuit Libanon enorme raketbeschietingen op Israël afgevuurd, waarbij de doelen verder naar het zuiden liggen dan sinds de Tweede Libanonoorlog in 2006. Ik heb al eerder gezegd dat ik binnen anderhalve kilometer van de vliegbasis Ramat David woon, de meest noordelijke basis van de Israëlische luchtmacht (IAF). Mijn familie en ik hebben de laatste tijd vele uren in onze schuilkelder doorgebracht. Een paar dagen geleden hadden we een raketaanval in mijn stad. Ik maak me weinig zorgen over mezelf als de raketten vallen. Maar als echtgenoot en vader die hartstochtelijk toegewijd is aan het beschermen van mijn gezin? Bid alstublieft voor mij en de mensen om mij heen.

Zelfs nu de raketten vallen, redden we het. Eerder deze week heb ik een Breaking News Update kunnen opnemen waarin je op de achtergrond het geluid van het onderscheppen van raketten kunt horen. Later slaagde ik erin om vanuit ons CONNECT-kantoor een video te maken van het moment waarop een raket net over een zandveld was gevallen. Dat zorgt ervoor dat de adrenaline gaat stromen. Gisteren heb ik de eerste CONNECT Authors’ Corner met Steve Yohn kunnen opnemen, waarin we spraken over onze aankomende thriller, The Sick Man’s Rage. Het kwam precies op het juiste moment, omdat het boek begint met de gebeurtenissen van 7 oktober en zich vervolgens een weg naar voren baant. De hele tijd dat we opnamen maakten, bleef ik luisteren naar de sirene die mij en mijn bemanning naar de schuilplaats zou sturen. Vervolgens heb ik vanochtend een nieuwe aflevering van Explore the Bible opgenomen met Steve’s vader, Dr. Rick Yohn.

 

Ondanks de inspanningen van Hassan Nasrallah wordt hij een eenzame man. Van de achttien belangrijkste leden van de militaire commandostructuur van Hezbollah die onder hem stonden, zijn er nog maar twee in leven. En niet alleen zijn dode staf verdwijnt, maar ook zijn levende collega’s.

Collega-geestelijken dringen er bij hem op aan de waanzin van Hezbollah in Libanon te stoppen. Mohammad Ali Al-Husseini, een Libanese geestelijke, mede-sjiitische geleerde, hoofd van de Islamitisch-Arabische Raad in Libanon, en nummer twee in de Muslim World League, legde een verklaring af waarin hij Nasrallah smeekte zich terug te trekken uit Libanon. Hij zei: “Uw [operaties] in het zuiden van [Libanon] kunnen niet langer worden getolereerd…. Ik zweer het, de oorlog tegen Libanon is nog maar één stap verwijderd, en alleen jij kunt deze stoppen en ons land redden van de ondergang en het volk van de ondergang. Neem een ​​moedige en historische beslissing om de militaire operaties onmiddellijk stop te zetten.” De sjeik zei tegen Nasrallah dat hij Zuid-Libanon aan het Libanese leger moest overhandigen en moest vertrekken. We zullen zien of dat gebeurt.

Zoals altijd gebeurt, krijgt Israël, omdat het zo’n dominantie toont, nu druk van zijn ‘vrienden’ voor een staakt-het-vuren. De Verenigde Staten en Frankrijk hebben gewerkt aan details die zouden leiden tot een staakt-het-vuren van 21 dagen tussen Israël en Hezbollah. Het voordeel van Israël zou zijn dat de verbinding tussen Hezbollah en Hamas wordt verbroken, waarbij de gevechten in het zuiden voortduren, maar niet in het noorden. Nasrallah en Hezbollah zouden een tijdelijk uitstel krijgen, waarin ze uit hun schuilplaatsen konden komen zonder bang te hoeven zijn dat er raketten op hun hoofd zouden vallen.

Waarom zou Israël hiermee instemmen, vooral wetende dat het slechts tijdelijk is? Uiteindelijk is er geen voordeel. Een niet-verslagen Nasrallah zal er nooit mee instemmen om zich uiteindelijk terug te trekken voorbij de Litani-rivier en te ontwapenen. Er zal een voortdurend spervuur ​​op Hezbollah nodig zijn om eindelijk hun ruggen te breken, zodat ze klaar zijn om zich over te geven. We moeten de druk hoog houden en de terroristen geen ademruimte geven. Ik kan me niet voorstellen dat de Israëlische regering hiermee instemt, maar ik ben al eerder verrast.

Zelfs nu het in het noorden warmer wordt, woeden de gevechten nog steeds op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza. Het feit dat de focus verschuift, betekent niet dat de terroristen hun spullen pakken en verder gaan. De IDF heeft nog veel werk te doen, vooral in Judea en Samaria.

Voormalig president Donald Trump kreeg door de Amerikaanse inlichtingendienst bewijsmateriaal gepresenteerd van ‘tastbare en specifieke’ moorddreigingen door Iran. Terwijl hij dat las, genoot de Iraanse president Pezeshkian van een ontmoeting in New York City met de Franse president Emanuel Macron. Dit roept de vraag op waarom een ​​man wiens land een voormalige Amerikaanse president bedreigt comfortabel en zorgeloos in de Big Apple zit?

Terwijl de Iraanse president in New York aan het rondhangen was, kreeg de Iraanse Opperste Leider Ayatollah Khamenei blijkbaar per ongeluk toegang tot zijn eigen X-account waarop hij prompt postte: “Hezbollah is aan de winnende hand.” Interessant perspectief, meneer de Opperste Leider.


Zoals je leest leven we in de eindtijd. De periode vlak voor de grote verdrukking zoals onder andere beschreven staat in het bijbelboek Daniël en Openbaring. Vind je het spannend? Maakt het je ongerust over hoe het verder moet? Maak daarom vandaag de keuze om een relatie met God aan te gaan. Dat gaat via zijn Zoon Jezus. Hoe? Kijk de video: Hoe kan ik God leren kennent over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.


Als je dat nog niet hebt gedaan, word dan lid van  het Telegram-kanaal van Amir Tsarfati. Onlangs passeerde het de 560.000 abonnees, en het neemt nog dagelijks toe. Dat komt omdat Telegram de enige plek is waar iedereen volledig op de hoogte kan worden gehouden van alles wat er gaande is in Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld, zonder angst om te worden gecensureerd.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.