Eindtijd Nieuwsbrief Behold Israel | Amir Tsarfati | 18 juli 2024

19 juli 2024

Moordpoging op president Trump

De wereld ontweek letterlijk een kogel toen voormalig president Donald Trump precies op het juiste moment zijn hoofd omdraaide, waardoor het projectiel dat op hem was afgevuurd een deel van zijn oor wegnam in plaats van door zijn schedel te gaan. Als je denkt dat er chaos is ontstaan ​​sinds deze mislukte poging, stel je dan eens voor wat er in Amerika en in de rest van de wereld zou gebeuren als het was gelukt. Het lijdt geen twijfel dat we het aan God te danken hebben dat de voormalige ambtsdrager en huidige Republikeinse kandidaat voor het presidentschap niet werd gedood of ernstiger gewond raakte.

Als u dat zegt, lees er dan niet in dat ik (Amir) formeel Donald Trump steun. Ik ben een Israëliër. Ik heb geen stem. Na de waanzin van de verkiezingen van 2020 heb ik mezelf en mijn staf beloofd dat ik niet opnieuw te diep in de Amerikaanse politiek zou duiken, behalve als die betrekking heeft op Israël. Daarom beperk ik mij er nu toe te zeggen dat ik er ten zeerste aan twijfel dat er vanaf het podium van de DNC in Chicago gebeden zal worden voor de veilige terugkeer van de gijzelaars van 7 oktober, zoals dat ook het geval is geweest bij de RNC in Milwaukee. Nog een waarheid die ik weet: zowel Donald Trump als J.D. Vance zijn goede vrienden van Israël.

Er vindt een serieus onderzoek plaats naar hoe de schutter vanaf zo’n voor de hand liggende plek zo’n duidelijk beeld op de voormalige president kon krijgen. De leiding van het hoofd van de geheime dienst, Kimberly Cheatle, is ernstig onder de loep genomen vanwege haar toewijding aan gelijkheid boven competentie. Er is één ding dat we blijkbaar hebben geleerd van de hogere leidinggevenden in de organisatie: hellende daken zijn kryptoniet voor agenten van de geheime dienst.


Gaza

Het is negen maanden geleden dat de oorlog in Gaza begon. Laten we eens naar enkele statistieken kijken.

  • De helft van de militaire leiding van Hamas is geëlimineerd.
  • Meer dan 14.000 terroristen zijn gedood of gearresteerd.
  • Er zijn 37.000 doelen vanuit de lucht getroffen en 137.297 gebouwen verwoest, waardoor er 40 miljoen ton puin overblijft dat moet worden opgeruimd voor een bedrag van 500 tot 600 miljoen dollar.

Stond dat allemaal op uw bingokaart, Hamas, toen u uw aanval plande?

En over het plannen van de aanval van 7 oktober gesproken: Muhammad Deif, hoofd van Ezzedeen al-Qassam, de militaire vleugel van Hamas en de architect van het bloedbad, werd zaterdag geëlimineerd. Als een heel geduldig spelletje Whac-A-Mole wachtte Israël tot Deif uit de tunnels in Gaza tevoorschijn zou komen. Toen hij dat vorige week eindelijk deed, hebben ze hem met een paar hele grote bommen op zijn hoofd geslagen en nu is hij weg. Dit is een enorme klap voor de terroristische groepering.

Ambtenaren van de Amerikaanse inlichtingendienst geloven nog steeds dat Yahya Sinwar, leider van Hamas in Gaza, zich verstopt in de tunnels onder Khan Younis. Laten we hopen dat hij ook zijn hoofd naar buiten gluurt. Er ligt ook een grote hamer klaar met zijn naam erop.

Voor degenen die misschien denken dat ik een beetje hard ben tegen deze terroristen: kijk alsjeblieft terug en herinner jezelf aan wat ze deden. Eigenlijk hoef je niet achterom te kijken, want de gevolgen van 7 oktober zijn nog steeds voelbaar. Dinsdag brak een overlevende van het bloedbad op het Nova Music Festival mentaal. Ze pakte een bijl, doodde haar zesjarige kind en liep vervolgens naar een winkelcentrum waar ze een bewaker aanviel. Haar met een grote glimlach over straat zien lopen en het bloed van haar zoon op haar gezicht en op de bijl is een beeld dat ik niet snel uit mijn gedachten zal krijgen. Er zijn zoveel gewonde overlevenden. Velen hebben zelfmoord gepleegd, terwijl anderen hun verstand hebben verloren.

Nog een laatste verhaal over het Palestijnse conflict. De Noorse minister van Buitenlandse Zaken, Espen Barth Eide, diende een formeel verzoek in om Israël te bezoeken. Dat verzoek werd onmiddellijk afgewezen. Waarom? Omdat Noorwegen op 28 mei formeel een Palestijnse staat erkende. Sorry, Noorwegen, we accepteren graag uw visexport, maar u kunt uw politici behouden.


Noordelijk conflict

Minstens twintig raketten werden maandagavond vanuit Libanon afgevuurd op de Israëlische stad Kiryat Shmona. De meesten werden onderschept, maar sommigen overleefden het en raakten de grond. Er waren geen gewonden. Als reactie daarop raakten straaljagers van de Israëlische luchtmacht Hezbollah-doelen in Houla, Kafr Kila en Bani Haiyyan. Aan beide zijden van de grens worden nog steeds voorbereidingen getroffen voor een mogelijke invasie in het zuiden van Israël. Voorlopig lijkt het erop dat de meest waarschijnlijke manier om een ​​totale oorlog in het noorden te voorkomen, is dat het Libanese volk een manier vindt om de macht die Hezbollah over zijn land heeft, weg te nemen.


Houthi’s

De Houthi-rebellen van Jemen zetten hun piraterijtirannie in de Rode Zee en de Golf van Aden voort. Maandag werd het Griekse Chios Lion aan bakboord getroffen door een onbemand waterschip. Hierdoor ontstond een lek in de olietanker, die een 220 km lange olievlek achterliet nabij de kust van Egypte. De aanval op de Chios Leeuw was de tweede van de dag. Eerder vielen twee bemande en één onbemande vaartuigen de MT Bently I, eigendom van Israël, nabij Jemen aan. Het schip was in staat de Houthi’s af te weren, die uiteindelijk de aanval staakten.


Verenigde Staten

Ik weet dat we eerder over de Verenigde Staten hebben gesproken, maar dat ging over de moordaanslag op Donald Trump. Ik kon deze nieuwsbrief echter niet voorbij laten gaan zonder in te gaan op een wetsvoorstel dat hier in de staat waar ik nu bezoek, is ondertekend.

Maandag ondertekende gouverneur Gavin Newsom AB 1955, een wetsvoorstel dat schooldistricten in Californië verbiedt ouders te informeren als hun kind beweert zijn genderidentiteit te hebben veranderd. Deze schandalige inbreuk op de ouderlijke rechten ontzegt ouders de kennis die hen in staat zou stellen om eventuele problemen van dit soort problemen aan te pakken waar hun kind doorheen gaat.

Miljardair Elon Musk ging zelfs zo ver dat hij zei dat dit wetsvoorstel de druppel was die hem ertoe bracht SpaceX van Hawthorne, Californië, naar Starbase, Texas te verhuizen. Mijn oproep aan Amerikanen in het hele land is dat jullie dit alsjeblieft niet vergeten wanneer de naam van Newsom mogelijk opduikt bij de presidentsverkiezingen in 2028.

Aanstaande maandag zal premier Netanyahu een één-op-één ontmoeting hebben met president Joe Biden in het Witte Huis. Nu de DNC in augustus komt en er vragen zijn over de gezondheid van de president, is het waarschijnlijk dat hij de premier op afstand zal houden. Twee dagen later, op 24 juli, zal Netanyahu een gezamenlijke zitting van het Congres toespreken. Het zal interessant zijn om de reactie te zien van enkele van de meer antisemitische leden van de Amerikaanse regering.


Frankrijk

De onrust blijft in de regering van Frankrijk heersen. Sinds de verdeelde parlementsverkiezingen van 7 juli is er geen leidende kandidaat voor het premierschap meer. Gabriel Attal, de voormalige premier, en zijn regering zijn dinsdag afgetreden, waardoor alle belangrijke ministeriële rollen zonder leiders zijn gebleven. President Emmanuel Macron heeft de bevoegdheid om de nieuwe premier te benoemen, maar er is geen duidelijke meerderheidspartij of blok. Met de etnische onrust en verwarring bij de overheid zal het heel interessant zijn om te zien wat er gebeurt met de Olympische Spelen als ze over een week in Parijs beginnen.


Ik weet dat er veel mensen zijn die zich grote zorgen maken over wat de toekomst brengt. Ik kan niet zeggen dat ik het ze kwalijk neem. In zekere zin begon de Derde Wereldoorlog op 7 oktober. Deze strijd waarin we nu verwikkeld zijn, is anders dan die uit het verleden. Dit is een religieuze, culturele en vooral een spirituele oorlog. Iran speelt een centrale rol in veel wat er gebeurt. Ze hadden grote plannen met Hezbollah en Hamas, maar dat gaat niet zoals ze het bedoeld hadden. Zodra deze twee terroristische organisaties zijn verslagen, zal Iran gedwongen worden op zoek te gaan naar nieuwe bondgenoten. Dat is het moment waarop ze zich zullen aansluiten bij een nieuwe coalitie onder leiding van Rusland. Dit zal leiden tot de Grote Oorlog.

Als dit u beangstigt, laat mij u dan aanmoedigen om Ezechiël 38 te lezen. Lees eigenlijk Ezechiël 36-39, want in die hoofdstukken zult u Gods grote plan zien vanaf het terugbrengen van Israël naar het land tot het moment waarop Hij de Joden terugbrengt naar Zichzelf. Nogmaals, als je alleen maar naar het nieuws kijkt, begrijp ik je angst. Als u het echter door de bril van de bijbel leest, zult u snel beseffen dat u zich geen zorgen hoeft te maken. God heeft de controle en Hij zal Zijn plannen uitwerken.


Zoals je leest leven we in de eindtijd. De periode vlak voor de grote verdrukking zoals onder andere beschreven staat in het bijbelboek Daniël en Openbaring. Vind je het spannend? Maakt het je ongerust over hoe het verder moet? Maak daarom vandaag de keuze om een relatie met God aan te gaan. Dat gaat via zijn Zoon Jezus. Hoe? Kijk de video: Hoe kan ik God leren kennen?



Let op – Dit is een vertaalde wekelijkse nieuwsbrief uit het Engels van Amir Tsarfati van Behold Israel. Dit gaat over de ontwikkelingen in het Midden Oosten en hoe je dit kunt duiden met de Bijbelse Profetieën.

Je kunt dit rechtstreeks – in het Engels – ontvangen door je in te schrijven op de website van Behold Israel. In de engelstalige nieuwsbrief vind je ook alle links naar de bronnen waar de informatie is te verifiëren.


Als je dat nog niet hebt gedaan, word dan lid van  het Telegram-kanaal van Amir Tsarfati. Onlangs passeerde het de 540.000 abonnees, en het neemt nog dagelijks toe. Dat komt omdat Telegram de enige plek is waar iedereen volledig op de hoogte kan worden gehouden van alles wat er gaande is in Israël, het Midden-Oosten en de rest van de wereld, zonder angst om te worden gecensureerd.

Wil je Jezus leren kennen?


Wij leggen jou graag persoonlijk het evangelie uit.

Contact

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates: vertaalde nieuwsbrieven van Amir Tsarfati, nieuwe video’s, blogs en colums.